bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Дисквалификация „дърпа” назад Йоан Колев

logo london 2012заради дефектно платно предоставено на българина от организаторите

Завърши първата част от квалификациите на ветроходците в клас уиндсърфинг. След първите шест гонки Ирина Константинова е 22-ра от 28 участнички, а Йоан Колев – 31-ви от 38 стартирали. Следобед се получи куриозна ситуация, след като малко преди старта платното на българина се закъса от само себе си и това наложи смяната му на вода, което отне 15 минути. А цялата олимпийска гонка бе забавена. Екипировката на Олимпийски игри се предоставя от организаторите и те поемат цялата отговорност за нейното качество.

Според Явор Колев – брат и треньор на нашия представител – преди почивния ден двамата ни състезатели имат резерви и са способни да покажат и по-голям потенциал. Във ветроходството, засега се представят според очакванията. Наставникът смята, че след първите гонки, които са били в открити води и твърде „силови”, сега, когато състезателите са се „прибрали” в акваторията на пристанището, обстановката допада повече на Ирина и Йоан. Причината е, че стартовете вече дават възможност за повече тактика.

Ирина Константинова продължава да страда от леки болки в рамото, в сряда е преминала специална терепавтична процедура. Голяма й цел е да се приближи максимално в последните два дни до заветната десетка, която ще й даде право най-накрая – при четвъртата й олимпиада – да влезе в решаващия финал в битката за медалите. На Игрите в Пекин тя се нареди 12-а в крайното класиране, но тук травмата може и да и попречи да изпълнии мечтата си.

При Йоан нещата са малко по-комплицирани. Младостта и липсата на опит явно му се отразяват и той записа един старт, който ще му тежи в представянето до края на олимпийските състезания. Става въпрос за третата гонка, в която Йоан прави фалстарт, а след това увлечен в устрема си напред не чува първоначалните сигнали на съпътстващите катери да рестартира и по тази причина бе дисквалифициран. Това му отрежда последното място в конкретния старт, но по-неприятното е, че въпросният резултат няма да се зачеркне от общото му представяне. По принцип в регламента на олимпийските стартове е залегнало при сборуването за финала да отпада най-слабият резултат, но при дисквалификации това не важи. Нашите са обяснявали след това на журито, че Йоан просто не е чул сигналите на съпъстващите лодки, но протестът не е бил уважен.

Треньорът Явор Колев съобщи, че всички фенове на ветроходстовото и интересуващи се в поддробности от предсатянето на нашите уиндсърфъри могат да ползват интернет линка в сайта на BBC 3.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC