bg en

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, получи престижна награда на Европейските олимпийски комитети (EОК).

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг.

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Сменен е началният час на волейболния мач България - Германия

07-luboПо настояване на телевизиите началният час на волейболния четвърфинален мач между България а Германия е сменен за 23.30 ч. българско време на 8 август, сряда.

Промяната в началния час на четвъртфинала с Германия предизвика и промяна в програмата на българските волейболни национали за днешния ден. Предвидените разпускащи занимания и фитнес бяха заменени с тренировка в зала, която ще бъде в следобедните часове и за която бе поръчан автобус. Сутринта всеки имаше свободно време, повечето от волейболстите ни бяха из стаите си или се разхождаха в международната зона на селото.

В същото време щабът на националите усилено работеше по 07-plachi 1стратегията за предстоящия мач с немците. Най-натоварен днес бе Камило Плачи, разчаващ тактиката и търсещ слабите места на германците. За тази цел той бе разтворил файловете в лаптопа си и сравняваше, анализираше, програмираше... В апартамент номер 25 в българския вход на блока всеки от щаба е ангажиран с нещо – от статистика Иван Контрарио, през помощник треньорите Плачи и Георги Петров, доктора Динко Захариев, физиотерапевта Александър Върбанов и лидера на тима Любо Ганев – всички са на педали в търсене на печеливщата тактика за най-важния мач на българите на Олимпиадата в Лондон.

Любо Ганев: „Аз ги бия на карти, те да си връщат на немците”

Лидерът на волейболния ни отбор Любо Ганев се похвали, че е отнесъл на карти Теди Салпаров и Виктор Йосифов. В играта „ 3-5-8” съм непобедим, твърди 210-сантиметровият гигант.

„Аз ги бия на карти, те да си връщат, но на германците, защото мен няма как да ме надиграят,” заяви Ганев.

07-volley bul_shtab  07-plachi 4 07-plachi 3  07-plachi 1 
 07-luba ganev_obmislya_strategiya 07-lubo   07-luba ganev_obmislya_strategiya 07-contrario 

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC