bg en

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, получи престижна награда на Европейските олимпийски комитети (EОК).

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг.

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Огромен интерес към Българския ден в Лондон

bul-den2При огромен интерес премина вечерта от Българския ден на Олимпийските игри в Лондон.

Приемът, даден от председателя на БОК Стефка Костадинова, събра стотици българи в салоните на един от елитните столични хотели и повдигна националното самочувствие на нашенците далеч от родината.

Освен част он нашите олимпийци след гостите бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на спорта Свилен Нейков, посланикът на Република България в Лондон Константин Димитров, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и др. Всички те поздравиха българските олимпийци, като изтъкнаха отличията на Станка Златева и Тервел Пулев, невероятното постижение на Йордан Йовчев и пожелаха успех на участващите до края на игрите.bul-den1

„Спортът ни обединява като нация и ни кара да се чувстваме по-българи с успехите на нашите отбори и състезаатели”, заяви г-жа Костадинова.

Свилен Нейков изтъкна ангажираността на държавата към спорта, а президентът Плевнелиев изрази убедеността си, че българските състезатели и треньори в Лондон ще привлекат в бъдеще много млади наши сънародници за каузата на спорта.

bul-den bul-den8   bul-den7 bul-den6 
 bul-den5 bul-den4   bul-den3

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC