bg en

Младите „лъвчета“ се завърнаха с 6 медала от олимпийския фестивал в Словакия

Младите „лъвчета“ се завърнаха с 6 медала от олимпийския фестивал в Словакия

България посрещна бъдещите си спортни звезди при завръщането им от Европейския олимпийски младежки фестивал в Словакия. В продължение на 6 дни словашкия град бе център на надпреварите на най-добрите таланти на континента.

Нови три медала за България на олимпийския фестивал

Нови три медала за България на олимпийския фестивал

България завърши с три сребърни медала участието си на Европейския олимпийски младежки фестивал в словашкия град Банска Бистрица. В последния ден от форума записахме три втори места – на Божидар Златанов на прескок и успоредка в спортната гимнастика и на младежките ни волейболни национали.

България с трети бронз и четвърти медал в Банска Бистрица

България с трети бронз и четвърти медал в Банска Бистрица

България спечели трети бронзов медал на Европейския олимпийски младежки фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

Втори медал за България от олимпийския фест в Словакия

Втори медал за България от олимпийския фест в Словакия

България спечели втори медал на продължаващия в словашкия град Банска Бистрица Европейски олимпийски младежки фестивал.

Боян Хаджитодоров с бронз в тройния скок

Боян Хаджитодоров с бронз в тройния скок

Талантливият лекоатлет Боян Хаджитодоров донесе първи медал за България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Добри шансове за смесените ни отбори в стрелбата на младежката олимпиада

talisman-nanjinВ смесените отбори в спортната стрелба от младежката олимпиада в Нанджин и двамата ни участници вървят много добре. Лидия Ненчева е в двойка с узбекистанеца Владимир Свечников и най-вече заради прекраснното представяне на пловдивчанката, двамата ще спорят за място на полуфиналите рано утре сутрин българско време.

Четвъртият от индивидуалната надпревара с пистолет от 10 м Александър Тодоров също е на четвъртфиналите заедно с австралийката Елииз Даунинг.

Така в утрешния ден, България отново има добри шансове за медал в стрелковия център Фаншан. Иначе около 14 часа българско време, единственият ни представител в леката атлетика Иво Балабанов ще стартира в квалификациите на 2000 метра стийпълчейз.

DESI GEORGIEVA I LACHEZAR BOICHEV"Знам, че мога повече и малко ме е яд, но в днешния ден направих каквото можех - сподели гребкинята Десислава Георгиева след финала на 1000-метровата дистанция на скиф, в която се нареди пета. -  Преживяването тук в Нанджин беше страхотно, всичко ми хареса много и съм щастлива, че бях част от младежките олимпийски игри."

"Продължаваме да насочваме усилията си към дистанцията 2000 метра, защото заложбите на Десислава са най-подходящи за нея - добави Лъчезар Бойчев, личен треньор на Георгиева. -  Надявам се от догодина да я виждаме на почетната стълбичка постоянно."

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC