bg en

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния Олимпийски ден.

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Eвропейските олимпийски комитети (ЕОС) отбелязват днес едногодишно обратно броене до Европейските игри 2023 г. Третото издание на форума ще се състои в Полша от 21 юни до 2 юли следващото лято. В Игрите Краков-Малополска 2023 ще участват най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, които ще се борят за олимпийски квалификации и европейски титли.

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта:

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Най-новият олимпийски спорт – брейк танците направиха своя дебют на Олимпийския младежки летен фестивал тази година в Албена. Бъдещите спортни звезди на България се събраха на мултиспортния форум, организиран от БОК за 15 поредна година. Близо 500 млади таланти се състезават в рекордните 10 спорта.

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

С тържествена церемония в Старата Митрополия на Несебър бе дадено началото на 40-ата сесия за млади участници и 10-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия (НОА) на БОК - 2022, която тази година преминава под надслова „Социално-културни изменения на съвременния спорт и мисията на Олимпизма“.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Шампионката Ивет Горанова: Незабравимо изживяване

18-ivet-goranova-medal5„Краката ми трепереха на почетната стълбичка – заяви каратистката Ивет Горанова минути, след като спечели олимпийската титла. - Незабравимо преживяване.”

Родената в Долна Митрополия 21-годишна състезателка спечели титлата в дисциплината „кумите“ като на финала победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1.

Така след 13-годишна пауза България отново има олимпийски шампион. За последно гребкинята Румяна Нейкова ликува с титлата на игрите „Пекин 2008“.

„Благодаря на моя мотивационен коуч Моузес Налока, който ме вади от всякакви дупки, в които изпадам, също и на всички в Българската федерация по карате, на Българския олимпийски комитет, на моя треньор Ангел Ленков за всичко, което е направил за мен. Опитвах се да мисля само как да стигна до върха, без да обръщам внимание на отрицателните емоции. Това беше най-голямата цел в живота ми и успях да я постигна. А на тези, които не вярваха в спористите, искам да кажа, че не са прави и трябва поне малко да подкрепят българския спорт.“

Изключително доволен от успеха бе и треньорът на шампионката Ангел Ленков.

Много съм щастлив, искам да благодаря на Ивет, с нея минахме едно невероятно пътешествие още когато тя започна да тренира карате – каза той. - Всички усилия и лишения си заслужаваха. Сега трябва да стане световна и европейска шампионка, защото тези две титли й липсват. Едва тогава може да спре със спорта.“

Снимки БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

18-ivet-goranova-angel-lenkov118-ivet-goranova-medal18-ivet-goranova-medal0018-ivet-goranova-medal218-ivet-goranova-medal318-ivet-goranova-medal418-ivet-goranova-medal518-ivet-goranova-medal618-ivet-goranova-medal718-ivet-goranova-medal8

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC