bg en

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, получи престижна награда на Европейските олимпийски комитети (EОК).

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг.

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Шампионката Ивет Горанова: Незабравимо изживяване

18-ivet-goranova-medal5„Краката ми трепереха на почетната стълбичка – заяви каратистката Ивет Горанова минути, след като спечели олимпийската титла. - Незабравимо преживяване.”

Родената в Долна Митрополия 21-годишна състезателка спечели титлата в дисциплината „кумите“ като на финала победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1.

Така след 13-годишна пауза България отново има олимпийски шампион. За последно гребкинята Румяна Нейкова ликува с титлата на игрите „Пекин 2008“.

„Благодаря на моя мотивационен коуч Моузес Налока, който ме вади от всякакви дупки, в които изпадам, също и на всички в Българската федерация по карате, на Българския олимпийски комитет, на моя треньор Ангел Ленков за всичко, което е направил за мен. Опитвах се да мисля само как да стигна до върха, без да обръщам внимание на отрицателните емоции. Това беше най-голямата цел в живота ми и успях да я постигна. А на тези, които не вярваха в спористите, искам да кажа, че не са прави и трябва поне малко да подкрепят българския спорт.“

Изключително доволен от успеха бе и треньорът на шампионката Ангел Ленков.

Много съм щастлив, искам да благодаря на Ивет, с нея минахме едно невероятно пътешествие още когато тя започна да тренира карате – каза той. - Всички усилия и лишения си заслужаваха. Сега трябва да стане световна и европейска шампионка, защото тези две титли й липсват. Едва тогава може да спре със спорта.“

Снимки БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

18-ivet-goranova-angel-lenkov118-ivet-goranova-medal18-ivet-goranova-medal0018-ivet-goranova-medal218-ivet-goranova-medal318-ivet-goranova-medal418-ivet-goranova-medal518-ivet-goranova-medal618-ivet-goranova-medal718-ivet-goranova-medal8

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC