bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Шампионката Ивет Горанова: Незабравимо изживяване

18-ivet-goranova-medal5„Краката ми трепереха на почетната стълбичка – заяви каратистката Ивет Горанова минути, след като спечели олимпийската титла. - Незабравимо преживяване.”

Родената в Долна Митрополия 21-годишна състезателка спечели титлата в дисциплината „кумите“ като на финала победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1.

Така след 13-годишна пауза България отново има олимпийски шампион. За последно гребкинята Румяна Нейкова ликува с титлата на игрите „Пекин 2008“.

„Благодаря на моя мотивационен коуч Моузес Налока, който ме вади от всякакви дупки, в които изпадам, също и на всички в Българската федерация по карате, на Българския олимпийски комитет, на моя треньор Ангел Ленков за всичко, което е направил за мен. Опитвах се да мисля само как да стигна до върха, без да обръщам внимание на отрицателните емоции. Това беше най-голямата цел в живота ми и успях да я постигна. А на тези, които не вярваха в спористите, искам да кажа, че не са прави и трябва поне малко да подкрепят българския спорт.“

Изключително доволен от успеха бе и треньорът на шампионката Ангел Ленков.

Много съм щастлив, искам да благодаря на Ивет, с нея минахме едно невероятно пътешествие още когато тя започна да тренира карате – каза той. - Всички усилия и лишения си заслужаваха. Сега трябва да стане световна и европейска шампионка, защото тези две титли й липсват. Едва тогава може да спре със спорта.“

Снимки БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

18-ivet-goranova-angel-lenkov118-ivet-goranova-medal18-ivet-goranova-medal0018-ivet-goranova-medal218-ivet-goranova-medal318-ivet-goranova-medal418-ivet-goranova-medal518-ivet-goranova-medal618-ivet-goranova-medal718-ivet-goranova-medal8

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC