bg en

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния Олимпийски ден.

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Eвропейските олимпийски комитети (ЕОС) отбелязват днес едногодишно обратно броене до Европейските игри 2023 г. Третото издание на форума ще се състои в Полша от 21 юни до 2 юли следващото лято. В Игрите Краков-Малополска 2023 ще участват най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, които ще се борят за олимпийски квалификации и европейски титли.

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта:

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Най-новият олимпийски спорт – брейк танците направиха своя дебют на Олимпийския младежки летен фестивал тази година в Албена. Бъдещите спортни звезди на България се събраха на мултиспортния форум, организиран от БОК за 15 поредна година. Близо 500 млади таланти се състезават в рекордните 10 спорта.

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

С тържествена церемония в Старата Митрополия на Несебър бе дадено началото на 40-ата сесия за млади участници и 10-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия (НОА) на БОК - 2022, която тази година преминава под надслова „Социално-културни изменения на съвременния спорт и мисията на Олимпизма“.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Мария Здравкова е 50-а, германката Херман триумфира на 15 км в биатлона

2-biathlon4Мария Здравкова, която бе знаменосец на олимпийската ни делегация на откриването, записа най-предно класиране от българките, 50-о място в биатлона на 15 км на игрите в Пекин.

Българката направи една грешка и завърши с пасив от 6:00.4 от победителката Денизе Херман (Германия). На 1.8 секунди зад Здравкова на 52-а позиция се класира и Милена Тодорова, която изпусна пет мишени. Даниела Кадева пък завърши на последното място с осем пропуска и изоставане от 15:17.7 минути от Херман.

Шампионката поднесе сензацията, като неочаквано стигна до златото на 15 км.

Бившата ски-бегачка показа традиционната си висока скорост по трасето, като този път тя бе гарнирана и с почти перфектна стрелба. На рубежа Денизе повали 19 от 20 мишени, каквото бе постижението и на сребърната медалистка Анайс Шевалие-Буше от Франция. На финала разликата между двете бе 9.4 секунди в полза на Херман.

С бронзовия медал се окичи норвежката Марте Олсбу Рьозеланд, която завърши на 15.3 секунди след Херман, въпреки че направи един пропуск повече.

Утре е надпреварата при мъжете на 20 км. А жените ни ще стартират в петък в спринта на 7,5 км.
---------
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимки: БОК, Йордан Петков

2-biathlon2-biathlon12-biathlon32-biathlon42-biathlon52-biathlon62-biathlon72-biathlon82-biathlon92-biathlon102-biathlon112-biathlon122-biathlon132-biathlon14-publika

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC