bg en

Стефка Костадинова е с авторитетния приз „Рицар на годината“

Стефка Костадинова е с авторитетния приз „Рицар на годината“

Иконата на българския спорт бе отличена за "цялостен принос в утвърждаване авторитета на нацията и в развитието на световния спорт".

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

Председателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости на тържеството по случай 80-годишнината на Националната спортна академия.

Започват медийните акредитации за олимпиадата в Париж 2024

Започват медийните акредитации за олимпиадата в Париж 2024

Международният олимпийски комитет стартира процедурата по акредитации за пресата, включително интернет медиите, за Олимпийските игри Париж 2024.

Стартира продажбата на билети за игрите Париж 2024

Стартира продажбата на билети за игрите Париж 2024

От днес вече е отворена централизираната платформа за продажба на билети за олимпийските игри Париж 2024.Тя ще е в различни фази, първата е открита. Повече подробности относно цялостната процедура може да намерите на линка по-долу:

Президентът награди изявени наши спортисти

Президентът награди изявени наши спортисти

Президентът Румен Радев награди изявени наши спортисти на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Белчо Горанов взе участие в Генералната асамблея на АНОК

ANOC LOGO 2014-CMYK-300pБелчо Горанов, генерален секретар на БОК, взе участие в генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК) в Сеул. 

При откриването на форума президентът на МОК, Томас Бах направи просторно обръщение засягайки най-важните въпроси, които стоят пред олимпийското движение в този момент.
Асамблеята се присъедини към призива на президента на МОК към всички световни лидери: „Дайте шанс на мира“ и  изрази своята солидарност с олимпийската общност в Украйна, както и с олимпийските общности във всички страни, изправени пред конфликти и природни бедствия. Асамблеята избра за Президент на АНОК, за четиригодишен мандат д-р Робин Митчъл. Изслушани бяха докладите на организационните комитети на Париж 2024, Милано-Кортина 2026, както и окончателния доклад на Пекин 2022. Доклади бяха представени и от комисиите на АНОК.

Делегатите бяха информирани за хода на подготовката за провеждането на вторите Световни плажни игри на АНОК. Отделът за връзки с НОК и Олимпийска солидарност на МОК представи подробен доклад за сътрудничеството си с националните олимпийски комитети. Заседанието завърши с приемане на резолюция.

Обръщение на Томас Бах

Резолюция, 2022

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC