bg en

Стефка Костадинова е с авторитетния приз „Рицар на годината“

Стефка Костадинова е с авторитетния приз „Рицар на годината“

Иконата на българския спорт бе отличена за "цялостен принос в утвърждаване авторитета на нацията и в развитието на световния спорт".

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

Председателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости на тържеството по случай 80-годишнината на Националната спортна академия.

Започват медийните акредитации за олимпиадата в Париж 2024

Започват медийните акредитации за олимпиадата в Париж 2024

Международният олимпийски комитет стартира процедурата по акредитации за пресата, включително интернет медиите, за Олимпийските игри Париж 2024.

Стартира продажбата на билети за игрите Париж 2024

Стартира продажбата на билети за игрите Париж 2024

От днес вече е отворена централизираната платформа за продажба на билети за олимпийските игри Париж 2024.Тя ще е в различни фази, първата е открита. Повече подробности относно цялостната процедура може да намерите на линка по-долу:

Президентът награди изявени наши спортисти

Президентът награди изявени наши спортисти

Президентът Румен Радев награди изявени наши спортисти на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Президентът награди изявени наши спортисти

Belcho GoranovПрезидентът Румен Радев награди изявени наши спортисти на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Почетния знак на държавния глава получиха двукратните олимпийски шампиони  по борба Боян Радев и Петър Киров, носителката на 5 медала от олимпийски игри Мария Гроздева (стрелба), олимпийският вицешампион Красимир Дунев (спортна гимнастика), волейболната легенда Цветана Божурина и генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, който оглавява и юридическата комисия към Световната федарация по борба (UWW).


Отличията им се връчват за изключителните им заслуги в развитието на българския спорт и по повод техни юбилейни годишнини.

Боян Радев пропусна церемонията, а призът получи синът му, който носи неговото име.

Сред гостите на церемонията бяха председателят на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Весела Лечева.

„Бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия, наука и високи технологии – каза президентът Румен Радев. - Но и които инвестират в развитието на граждани с висока физическа дееспособност и психическа устойчивост, в тяхното развитие и способности да могат да се борят в една висококонкурентна среда. Това означава масов спорт, природосъобразен начин на живот, патриотично възпитание още от най-ранна детска възраст.“И благодари на отличените, че с имената си и с личния си пример стоят зад каузата да се привличат все повече деца и млади хора в България към спорт.

prezident copyВ приветствието си президентът посочи още, че 17 ноември е специален ден за българския спорт, в който се отбелязва рождението на бащата на българското спортно движение Луи Айер, виден педагог, достоен български офицер, загинал край Дойран през Първата световна война

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC