bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова поздрави щангистите за успехите на Евро 2023

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Българската федерация по вдигане на тежести след успешното представяне на отбора ни на Евро 2023.

"От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете най-сърдечни поздравления за успешното представяне на европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван - се казва в писмото. - Използвам случая да благодаря на всички, които в последните няколко години записаха огромен прогрес в един най-българските спортове.
Цялата ни спортна общественост е силно впечатлена отпостиженията на младите ни състезатели, от удивителните рекорди и авторитетни класирания, които възвръщат старата слава на родните щанги, създали и развили през десетилетията една от най-
класните школи на планетата.

За всичко това огромна благодарност заслужават състезатели, треньори, специалисти от щабове и деятели. Специални поздравления за двамата ни европейски шампиони Ангел Русев и Карлос Насар, титлите им зарадваха милиони сънародници и впечатлиха световните анализатори. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно ниво за постигане на отлични резултати и рекорди в щангите.

Вярвам, че по същия начин ще доставите на българите поводи за гордост и по време на олимпийските игри в Париж следващата година.
Желая много здраве, сила и нови победи!"

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC