bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Председателят на БОК поздрави борците за силното представяне на европейското

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави нацоналите ни по борба за силно представяне на европейското първенство в Загреб, на което тимът ни завърши на 5 място в отборното класиране и спечели 11 медала, от които 3 титли.

"Златото на Юлияна Янева, Мими Христова и Едмонд Назарян, както и отличията на останалите ни 8 медалисти са доказателство, че в най-успешният български спорт силната родна школа продължава да е на световно ниво - се казва в писмото. -  Поредните авторитетни класирания са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и призьори своите идоли и своя пример за подражание.

Благодаря от сърце на всички състезатели, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по борба, която отдавна е пример за успешна дейност, професионален подход и ефективност. Впечатлени сме от целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи.

Желая ви много нови победи, медали и титли, както в предолимпийската година, така и на игрите в Париж следващото лято.

Бъдете здрави, все така жизнени, активни и непримирими в дейността си за доброто на българския спорт!"

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC