bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Второ и трето място за атлетите в първия ден на Евроигрите в Полша

Второ и трето място спечелиха българските представители на започналите в Полша трети Европейски игри. В отборния лекоатлетически турнир на втора континентална дивизия Иво Балабанов се нареди втори в бягането на 3000 м с препятствия.

26-годишният атлет финишира с най-добро лично постижение за сезона 8:47,69 мин., пред него бе само шампионът Ищван Палковиц от Унгария с 8:43,82 мин.

В тройния скок европейският шампион за юноши до 18 г. Лъчезар Вълчев се нареди трети с 15.57 м, победител е украинецът Владислав Шепелиев с 16.67 м.

Пето място записа Евгени Енев в овчарския скок с 5.20 м, преодолени от третия опит.

С лично постижение за сезона Милица Мирчева се класира 7-а в бягането на 5000 м, резултатът й е 15:47,58 мин. Седмо място и за Иван Иванов на 800 м с личен рекорд 1:49,33 мин.

На 400 м Дева-Мария Драгиева финишира първа в серията си с личен рекорд 53,36 сек., но в другата серия седем атлетки бягаха по-бързо от нея, което й отреди осма позиция в крайното класиране.

Останалите ни атлети се наредиха извън челните осмици, а днес нямахме представяне в други спортове. След първия ден в атлетическия турнир на втора дивизия България е на 10-о място с 99 т., толкова има и Словакия, която е на девета позиция.

Днес на Европейските игри българското участие продължава със стартове в лека атлетика, артистично плуване, падел и кану-каяк. Снощи в Краков се състоя и официалното откриване, на което присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC