bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Кануистът Ангел Кодинов пети на Европейските игри в Полша

Ангел Кодинов се нареди пети във финала на едноместно кану 500 м от програмата на продължаващите в Пошла трети Европейки игри.

25-годишният състезател спореше до последно за бронза, но в крайна сметка финишира пети, на 1.460 сек от шампиона Мартин Фукса от Чехия. Другата ни представителка в този спорт днес Александра Михалашвили се класира шеста във финал Б на единичен каяк 500 м.

С победа започна представянето си в таекуондото Митко Джорджев. В кат. 68 кг той надви поляка Матеуш Шесновски 2:1 и на четвъртфинал по-късно през деня ще срещне Леон Гласнович (Хър). Другият ни представител в този спорт днес Божидар Аврамов стартира участието си със загуба 0:2 от Хакан Рекбер от Турция.

В спортното катерене боулдер Матей Мицев раздели 13-а позиция в полуфиналните изпитания и не намери място сред шестимата финалисти.

По-късно днес наши представители ще има и в надпреварите по артистично
плуване и бокс.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC