bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Българският бокс с четвърта квота

Йордан Морехон осигури четвърти медал за България от боксовия турнир на Европейските игри в Краков. Натурализираният кубинец постигна най-големия успех в кариерата си при мъжете. След като спечели олимпийска и световна титла при младежите, той вече има отличие и на сцената на Стария континент.

Българският национал се класира за полуфиналите при най-тежките, над 92 килограма. Той записа категорична победа с 5:0 гласа над Йонас Язевичиус (Литва) и си гарантира минимум бронзово отличие. Двамата проведоха здрава битка, в която нашият боксьор доминираше и се поздрави с чистия резултат.

Така Морехон се доближи на една стъпка и от квота за Олимпийските игри в Париж. За целта той трябва да спечели полуфиналния си мач в петък. Във вечерната сесия националът ни ще се изправи срещу бронзовия медалист от европейското първенство в Ереван Джъстин Ори (Великобритания).

Равносметката от днешния ден на Европейските игри за България е позитивна. Националите ни спечелиха три квоти за Олимпийските игри в Париж, дело на Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг). 19-годишният Радослав Росенов (63.5 кг) пък бе спрян по спорен начин на четвъртфиналите от европейския вицешампион и световен бронзов медалист Лаша Гурули (Грузия).

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC