bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Морехон с бронз и без квота, в кикбокса с трети медалѝ

Състезаващият се за България боксьор Йордан Морехон остана с бронзов медал на Европейските игри в Полша. В категорията над 92 кг натурализираният кубинец отстъпи с 0:5 пред британеца Джъсти Орие.

Така Морехон се нареди трети в класирането и не успя сега да спечели олимпийска виза за Париж, която на турнира в Полша се полага само на финалистите при супертежките. По-рано през деня до финалите в бокса на Европейските игри достигнаха Станимира Петрова, Светлана Ставева и Хавиер Ибанес Диас.

В кикбокса и Кристина Николова се класира за полуфиналите и така си осигури минимум бронз, след като на четвъртфиналите в лайт контакт на кат. 50 кг победи с 3:0 Анна Кнобел (Полша). Утре българката ще спори за място във финала с германката Мишел Месмер. По-рано през деня Иван Кръстанов надделя с 2:1 на четвъртфинал на лайт контакт в категория до 79 кг над Лука Падоан (Италия) и си гарантира минимум бронз.

Утре на полуфинала българинът ще срещне Амин Рмадан от Германия. Александра Димитрова също си осигури медал в категория до 52 килограма фул контакт на ринг, като на четвъртфиналите победи с 3:0 Ясмина Над (Сърбия). Утре  нейна съперничка на полуфинала ще бъде италианката Никол Перона.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC