bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Станимира Петрова защити титлата си от Минск в бокса

Станимира Петрова спечели първо злато за България на Европейските игри в Полша. Световната и двукратна европейска шампионка не остави шансове на съперничката си във финала на кат. 54 кг и победи с категоричното 5:0 румънката Ланута Перижок (Рум) за да триумфира за втори път на този мултиевропейски форум.

Преди 4 години тя грабна златото във вторите Европейски игри в Минск, но в кат. 57 кг.

Кристина Николова стигна до мача за златото в кат. 50 кг лайт контакт на ринг от турнира по кикбокс. Българката победи с 3:0 германката Мишел Меснер и осигурила си минимум сребро се изправя утре във финала от 15.00 ч. наше време в спор за титлата срещу словенката Тира Барада. Другите двама български представители в кикбокса останаха с бронз, след като загубиха с 0:3 полуфиналите си - Александра Димитрова от италианката
Николе Перона на 52 кг фул контакт и Иван Кръстанов от Амин Рмадан (Гер) на 79 кг лайт контакт.

Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Дашева присъства на спечелването на бронзовия медал от Александра Димитрова. Дачева се срещна с президента на родната федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който я представи на президента на Световната федерация по кикбокс Рой Бейкър и на президента на Европейската федерация Ищван Кирали. Двамата ръководители благодариха на проф. Дашева за уважението й към кикбокса и личното й присъствие в залата. Според Рой Бейкър от
четири години насам българският кикбокс се е преродил и е достигнал огромен успех благодарение на добрата и екипна работа на ръководството.

В смесените отборни надпревари на джудо България отстъпи в 1/16-елиминациите пред състава на Испания с 1:4. Утре, в последния ден от Европейските игри в Полша, трима наши излизат в
спор за златото:

Бокс
14.15 финал 57 кг Светлана Станева – Амина Зидани (Фр)
14.45 финал 57 кг Хавиер Ибанес Диас – Хосе Кюилес (Исп)

Кикбокс
15.00 финал 50 кг лайт контакт Кристина Николова - Тира Барада (Слвн)

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC