bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Гимнастикът Йоан Иванов е 4-ти, джудистката Жаафар е пета

Само 33 хилядни не достигнаха на гимнастика Йоан Иванов да грабне бронза във финала на халки от олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. Българинът се нареди четвърти с 13.133 т., а третият Диего Вазола от Италия се качи на почетната стълбичка с 13.166 т.

Шампион с 13.666 т. е арменецът Хамлет Манукян. С 12.866 т. Давид Иванов се класира на шесто място във финала на кон с гривни, златото и тук бе за арменец - Мамикон Хачатраян с 13.966 т.

В джудото нашата представителка Надие Жаафар стигна до полуфинал в кат. 70 кг, след победи над финландката Исла Еркила и над нидерландката Ксане Ван Лиюф. В двубоя за класиране на финала Жаафар отстъпи пред Джубия Маршак от Великобритания, а след това загуби и директния спор за бронза от австрийката Джаел Вернерт, което й отреди пето място в крайното класиране. В кат. над 90 кг Димитър Куртаков отстъпи в първия си двубой пред чеха Мартин Седлак, който загуби следващата си среща и не можа да
изтегли нашия представител към репежаш.

С личен рекорд от 12.59 метра Петя Бозукова се класира пета във финала на троен скок, титлата спечели италианката Ерика Сарачени с 13.42 метра. Също с лично постижение от 67.19 м. Димо Андреев се нареди седми в хвърлянето на чук, шампион е унгарецът Армин Шабадош със 78.92 метра.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC