bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Първа титла и трети медал за България от феста в Марибор

Първа титла и трети медал за България на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В последния ден на мултиспортния форум гимнастикът Йоан Иванов спечели злато във финала на успоредка.

Българинът събра 13.900 т., като изпревари на почетната стълбичка украинците Иван Рудий с 13.800 т. и Святослав Швед с 13.266 т. Веднага след награждаването Йоан бе поздравен по телефона от председателя на БОК Стефка Костадинова и от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Преди четири дни Иванов, заедно с Давид Иванов и Любомир Станоев, бе в състава ни, разделил с Франция четвъртото място в отборната надпревара на спортната гимнастика.

По-рано днес в скока на височина Ирен Саръбоюкова грабна бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см. Българката скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см. В тройния скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

В джудото смесеният ни отбор стартира с победа 4:1 над Естония, но после отстъпи с 3:4 пред грузинците, които след това не ни изтеглиха към репежаш.

Златото на Йоан Иванов е трети медал за България на олимпийския фестивал в Словения след среброто на Радина Величкова в скока на дължина и бронзът днес на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Всички наши участници се завръщат в София утре, неделя, с полет през Виена, който се очаква на Терминал 2 на летище София около 18.00 ч.

Междувременно северномакедонската столица Скопие бе потвърдена като домакин на следващото издание на олимпийския младежки европейски фестивал през 2025 година.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC