bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Младите „лъвчета“ се завърнаха със злато, сребро и бронз от фестивала в Словения

България посрещна младите „лъвчета“, които ни представяха на олимпийския европейски фестивал в Марибор. Още при излизането си на Терминал 2 на летище София участниците в родната делегация и призьорите бяха приветствани и поздравени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който благодари от името на президента на БОК Стефка Костадинова за спечелените отличия и пожела много бъдещи успехи на младите ни таланти.

Българските медалисти и техните треньори бяха поздравени на аерогарата и от Даниела Дашева, зам.-министър на младежта и спорта.

От Словения нашите се завръщат с три медала:  злато на гимнастика Йоан Иванов на успоредка, сребро на Радина Величкова в скока на дължина и бронз на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Наред с това призови класирания записаха: две четвърти места в гимнастиката (на Йоан Иванов на халки, плюс на Давид Иванов, Йоан Иванов и Любомир Станоев в отборното), три пети места (на Емил Вълчев и на Надие Жаафар в джудото,
както и на Петя Бозукова в тройния скок), шесто място за Давид Иванов на кон с гривни. Специалистите отбелязват, че за разлика от предишни години, сега България участва с неголяма делегация и само в три спорта на олимпийския фестивал в Марибор.

На летище София тази вечер младите български спортни таланти бяха посрещнати с цветя, знамена и транспаранти. Най-голям интерес предизвикаха шампионът Йоан Иванов, медалистките в атлетиката Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова, както и техните треньори.

Олимпийският младежки фестивал в Марибор събра над 2400 участници от 48 държави, които се състезаваха в 11 спорта. Следващото 18-о лятно издание на форума ще бъде през 2025 г. в столицата на Северна Македония Скопие. 

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC