bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Весела Лечева избрана в авторитетна Комисия на МОК

Весела Лечева бе избрана да бъде член на авторитетна Комисия към
Международния олимпийски комитет. Легендата на спортната стрелба вече е част от специалистите, които ще отговарят за "Обществените въпроси и корпоративните комуникации".

Българката заслужи престижното признание да е в Комисията заедно с редица светила на спорта, науката, изкуството и икономиката, като Пол Шмит, Спирос Капралос, Кристи Ковънтри и др.

Основна задача на звеното към МОК е "да работи по стратегии за предпазване и промотиране анатомията и неутралитета на спорта". То също така ще съветва относно ролята на спорта и олимпизма в обществото, като принос към целите на ООН за устойчиво развитие и към мира. Лечева и нейните колеги ще препоръчват подходи за позициониране на МОК като лидер на мисълта и влияние върху политиката на международната сцена. Те ще спомагат за разработването на стратегии, които да позволят визията и мисията на МОК в обществото да достигнат до глобална аудитория, в пълно съответствие със стратегията "Олимпизъм 365".

Председател на Комисията е Луис Алберто Морено, бивш икономически министър на Колумбия и посланик в САЩ.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC