bg en

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, получи престижна награда на Европейските олимпийски комитети (EОК).

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг.

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Въпреки пандемията отново голям интерес към Софийския маратон

SOFMAR1017 1926Въпреки пандемията отново голям интерес съм 38-то издание на Софийския маратон  Wizz Air София. Над 2000 души вече са заявили участи за надпреварата, чийто старт ще бъде даден от 10 часа на 10 октомври от площад "Батенберг" пред Националната художествена академия. Там ще бъде и финалът.

Българският олимпийски комитет е сред организаторите на престижното състезание. 

Общият награден фонд е 80 000 лв., като шампионите на класическата дистанция от 42,195 км ще получат по 6000 лв. при мъжете и жените. Заради COVID-мерките масов старт няма да има, а другите дистанции са на 10 и 21 км.

Хиляди се очаква да стартират в надпреварата. Сред елитните бегачи ще бъдат кениецът Дънкан Коеч и Жан Симукека (Бурунди), и двамата с лични рекорди от 2,10 ч. При жените е заявена кенийката Наом Джабет, фаворитка за 20-хилядния джакпот, след успеха й в Стара Загора и Варна преди това. Ако триумфира и в столицата, тя ще стане първата, която 2 г. поред взима големите бонуси.

От родните атлети са заявени всичките ни най-добри състезатели - Милица Мирчева, Йоло Николов, Шабан Мустава...

„Засега в класическия маратон участие потвърдиха над 600 атлети, а на полумаратона – над 1000, но очакваме повечето да се запишат в последния момент – каза Анатоли Илиев, дългогодишен организатор на събитието. - Промени в движението отново ще има, затова апелираме софиянци за разбиране и толерантност.“

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC