bg en

Олимпийската шампионка Сийка Келбечева отпразнува юбилей

Олимпийската шампионка Сийка Келбечева отпразнува юбилей

Сийка Келбечева – една от златния български тандем, спечелил олимпийска титла в гребането на игрите в Монреал 1976, празнува днес 70-годишен юбилей.

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

Стефка Костадинова прие днес посланика на КНР у нас Дун Сяодзюн, очакваме участие на около 20 наши състезатели в осем зимни спорта

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистките ни от олимпийските игри в Токио и техните треньори.

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

България завърши на 30-то място в класирането по медали с 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на олимпийските игри в Токио 2020.

Снимки на

Снимки на "златния" ансамбъл

Ансамбълът донесе първа олимпийска титла за художествената гимнастика и шеста за България от Токио 2020.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Иво Балабанов на финал в стипълчейза в Нанджин

talisman-nanjinЕдинственият ни участник лекоатлетическия турнир от младежката олимипада в Нанджин Иво Балабанов се класира за финал А на 2000 метра стийпълчейз.

В тежката конкуренция на деветима представители от Африка, благоевградчанинът разчете отлично силите си и с добри последни обиколки се нареди на 8-о място – последното, което дава право на участие в бягането за разпределение на медалите. Финалът е в понеделник. Балабанов направи отлично състезание и завърши с време 5:45,87 мин. – само с 51 стотни под личния му резултат.

Бетина Темелкова участва в турнира при смесените отбори в джудото въпреки контузията, която получи при спечелването на сребърния медал в понеделник. Нейният тим стигна до последната осмица, но отпадна,  а този на другия ни представител в бойния спорт Стоян Тарапанов напусна състезанието на 1/8-финалите.

Ето какво заяви веднага след спечелването на златато шампионката в стрелбата Лидия Ненчева:
"Много съм щастлива и много развълнувана от това, което направих. Искам да посветя титлата на моя треньор, който не е тук с мен, той е много важен човек за мен. Радвам се, че в лицето на Севдалина Стоянова намерих сериозна опора за това важно състезание. Направих всичко това за България, не за себе си", каза щастливата Ненчева.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC