bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до щангистите

shtangiПредседателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по вдигане на тежести след впечатляващото представяне на националите на европейското в Москва, в което тимът ни завърши на първо място в отборното класиране.

"От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете сърдечни поздравления по повод забележителните успехи на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва - се казва в писмото, адресирано до председателят Неделчо Колев. - Равносметката ни изпълва с гордост като българи: 3 златни, 3 сребърни и един бронзов медала само в двубоите, плюс още 12 отличия в отделните движения и първо място в класирането по нации при мъжете. Радва и фактът, че за първи път от 17 години страната ни е с трима европейски шампиони и толкова много призьори.

На първенството в Москва с пълна сила блеснаха няколко нови ярки български звезди. Радващо е, че повечето от медалите бяха спечелени от млади наши състезатели, част от тях дебютанти и дори още тийнейджъри. Това говори за отлична работа с подрастващите и е много силно обещание за доброто бъдеще на българския щанги спорт.   

Стискам с благодарност ръцете на шампионите Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, на сребърните Ивана Петрова, Карлос Насар и Христо Христов, на бронзовият Валентин Генчев, на останалите с отличия в отделните движения и класирали се съвсем близо до медалите. Специални поздравления за старши треньора Иван Иванов – предал шампионския олимпийски дух на своите възпитаници, за останалите наставници и специалисти в щаба, за управата на федерацията и лично за Вас като успешно ръководещ един от най-българските спортове, който напоследък възвръща стабилните си

позиции сред световния елит.

Вярвам, че великолепните успехи в Москва ще вдъхнат увереност и ще спомогнат за доброто представяне на нашите щангисти и на предстоящите това лято олимпийски игри в Токио.

Бъдете все така силни, неуморни и целеустремени. Желая Ви много здраве, нови победи, медали и титли, включително на олимпийския подиум."

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC