bg en

Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село на игрите в Пекин. Късно снощи те пристигнаха в китайската столица и после бяха извозени до планинската зона Джандзяку,

Важно: МОК с актуални препоръки за игрите Пекин 2022

Важно: МОК с актуални препоръки за игрите Пекин 2022

Международният олимпийски комитет и организаторите на зимните олимпийски игри в Пекин имат много стриктни изисквания и ограничителни мерки към всички спортисти, треньори и длъжностни лица относно техните активности и контакти преди да влязат в Китай. В тази връзка БОК не предвижда официални изпращания на членовете на делегацията.

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Работна среща на БОК с представителите на федерациите преди Токио 2020

BOC-rabotna-sreshta2Българският олимпийски комитет проведе работна среща с представители на спортните федерации, които квалифицираха спортисти за участие в отложените олимпийски игри Токио 2020.

В заседанието участва и Мария Гроздева, която ще бъде знаменосец на българската делегация по време на церемонията по откриване на игрите, кануистката Станилия Стаменова, както и треньорите по джудо и спортна гимнастика и художествена гимнастика.

BOC-rabotna-sreshtaЗаседанието бе открито от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който запозна присъстващите с писмото на президента на МОК Томас Бах, до участниците в олимпийските игри Токио 2020. 

Разисквани бяха и редица технически въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова.

Голям интерес предизвикаха въпросите свързани с мерките за Ковид-19. Подчертано бе, че всеки един участник на игрите трябва преди отпътуване BOC-rabotna-sreshta1да има два PCR теста, а отделно на телефона си да има задължително качени две апликации, отново свързани с ковид-мерките и предоставени от организаторите.

Акцентът бе върху всички противоепидемични мерки, които трябва да бъдат стриктно спазвани от всички участници.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пожела успех на всички, като
сподели със специалистите актуална информация за организацията на
игрите.София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC