bg en

Олимпийската шампионка Сийка Келбечева отпразнува юбилей

Олимпийската шампионка Сийка Келбечева отпразнува юбилей

Сийка Келбечева – една от златния български тандем, спечелил олимпийска титла в гребането на игрите в Монреал 1976, празнува днес 70-годишен юбилей.

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

Стефка Костадинова прие днес посланика на КНР у нас Дун Сяодзюн, очакваме участие на около 20 наши състезатели в осем зимни спорта

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистките ни от олимпийските игри в Токио и техните треньори.

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

България завърши на 30-то място в класирането по медали с 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на олимпийските игри в Токио 2020.

Снимки на

Снимки на "златния" ансамбъл

Ансамбълът донесе първа олимпийска титла за художествената гимнастика и шеста за България от Токио 2020.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Журналист от "Труд" взе награда на МОК

bok-krastevНиколай Кръстев спечели наградата “Спорт и медии” за 2004-а на Международния олимпийски комитет (МОК). Призът се дава от централата в Лозана за “най-добро представяне на спорта и олимпизма на национално и международно равнище”. Кръстев беше избран да получи престижното отличие след явно гласуване от Медийния съвет на олимпийската ни централа. Другите номинирани бяха на Георги Банов ("24 часа"), Тодор Шабански ("Ринг" ТВ) и Светла Стойкова (сп."Олимпийски хоризонти").

Кръстев е първият журналист и едва третият българин с подобно признание след Надежда Лекарска за цялостния й принос към олимпийското движение и проф. Райна Бърдарева за книгата й "Олимпизъм и олимпийско движение". Николай Кръстев получи наградата в Музея на спорта от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Комитетът раздаде още 3 награди - на БНТ за “олимпийско отразяване на спорта”, на Тодор Шабански от “Ринг тв” и на радио “Гонг” за “смелост в ефира”.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC