• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Започват медийните акредитации за Олимпийските зимни игри Милано Кортина 2026

Започват медийните акредитации за Олимпийските зимни игри Милано Кортина 2026

Международният олимпийски комитет стартира процедурата по акредитации за пресата, включително интернет медиите, за Олимпийските зимни игри Милано Кортина 2026. За тази цел специална комисия на МОК определя броя на акредитациите за съответната страна според 11 критерия, между които брой участници, брой спортове, успехи, журналисти на предишни игри, брой жители и дори брутен вътрешен продукт на съответната държава. Български редакции, които изявяват желание и възможност да изпратят свои кореспонденти на игрите, следва да подадат исканията си в писмен вид на адрес: Български олимпийски комитет, София 1000, ул. Ангел Кънчев 4 или на електронна поща: nocbulgaria@bgolympic.org с копие до tshabanski@bgolympic.org с уточнение „за Е акредитации“ и краен срок 9 декември 2024 г.

 

Същевременно стартира и новата процедура по акредитация за Милано Кортина 2026 за медии без права. Това са т. нар. “Non-rights holding broadcasters”, които ползват акредитации ENR – телевизии и радиа извън закупилите права за територията на България. Досега те изпращаха своите заявки директно до МОК, но вече кандидатстването за ENR акредитации ще се извършва чрез съответния Национален олимпийски комитет (за България – БОК), който ще събира заявките и ще ги изпраща за одобрение от МОК. Приоритет в МОК ще бъде даден на организации с национален, а не регионален фокус. Телевизии и радиа без права, желаещи да отразяват новинарския аспект на зимните олимпийски игри в Милано трябва да изпратят своите заявки в писмен вид на адрес: Български олимпийски комитет, София 1000, ул. Ангел Кънчев 4 или на електронна поща: nocbulgaria@bgolympic.org с копие до tshabanski@bgolympic.org с уточнение „за ENR акредитации“ и краен срок 9 октомври 2024 г.

 

Допълнителна информация относно процеса на акредитация на медиите и графика за Милано Кортина 2026 е достъпна на уебсайта на МОК на адрес https://olympics.com/ioc/accred2026 и ще се актуализира редовно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори