• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

AthleteConnect (ACON) ще бъде домакин на ексклузивен семинар за развитие на двойна кариера в INSEP в Париж

AthleteConnect (ACON) ще бъде домакин на ексклузивен семинар за развитие на двойна кариера в INSEP в Париж

AthleteConnect ще бъде домакин на ексклузивен семинар на 3 октомври 2023 г. в Националния институт за спорт и експертиза (Institut National du Sport, de l’Expertise et de la Performance (INSEP), който ще събере на едно място европейски партньори и специално поканени френски участници. Това събитие е част от обединените усилия за насърчаване на подкрепата на двойната кариера в Европа, като се фокусира върху стратегическото сътрудничество и свързването на заинтересованите страни в секторите на спорта и образованието.

Акценти на събитието:
Семинарът ще започне в 9:30 ч.
В 10:00 ч. са планирани встъпителни думи от страна на Fondation du Sport Français (FSF), френският партньор в ACON.
Дискусии: Тематичните дискусионни маси ще позволят участниците да се задълбочат в предизвикателствата пред двойната кариера за атлетите, като изследват иновативни решения и най-добри практики.

На специална сесия ще бъдат представени успешни програми, подкрепящи прехода на спортистите към пазара на труда, полезни идеи и вдъхновение за всички участници.
По време на обедната почивка ще бъде организиран обяд и всички участници ще получат допълнителна възможност да се свържат и работят в мрежа.

Следобедът ще бъде разделен между среща на екипа на проекта и дейности по избор за другите участници – например те ще могат да присъстват на срещи между работодатели и елитни атлети, планиращи излизане от активна спортна кариера, както и целенасочени дискусии в специално запазена работна стая. Ще станем непосредствени свидетели на процеса на свързване между работодатели и атлети.

Денят ще завърши с обиколка с екскурзовод на съоръженията от световна класа на INSEP, последвана от вечерен коктейл, на който ще се отпразнува успешното преминаване на спортистите към нови етапи на кариерата, което ще приключи в 20:30 ч.

Този семинар представлява жизненоважен компонент на нашите постоянни инициативи за подобряване на структурата за подкрепа на спортистите с двойна кариера в цяла Европа“, заяви Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, водещ партньор в AthleteConnect. „Ние сме посветени на създаването на въздействащи резултати чрез съвместни усилия и тази среща в Париж ще бъде ще бъде от съществено значение за определяне на бъдещата ни посока.“

Прозренията и заключенията от семинара ще бъдат споделени след събитието в полза на по-широката общност на AthleteConnect и заинтересованите страни в областта на двойната кариера.

За AthleteConnect: AthleteConnect (ACON) е съвместен проект, финансиран от Европейския съюз, насочен към подобряване на двойната кариера, чрез използване на иновативни дигитални инструменти и насърчаване на трансграничното сътрудничество между образователните и спортните институции.

За повече информация можете да се свържете с БОК.
AthleteConnect – Be connected, stay active!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори