• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Българският бокс с четвърта квота

Българският бокс с четвърта квота

Йордан Морехон осигури четвърти медал за България от боксовия турнир на Европейските игри в Краков. Натурализираният кубинец постигна най-големия успех в кариерата си при мъжете. След като спечели олимпийска и световна титла при младежите, той вече има отличие и на сцената на Стария континент.

Българският национал се класира за полуфиналите при най-тежките, над 92 килограма. Той записа категорична победа с 5:0 гласа над Йонас Язевичиус (Литва) и си гарантира минимум бронзово отличие. Двамата проведоха здрава битка, в която нашият боксьор доминираше и се поздрави с чистия резултат.

Така Морехон се доближи на една стъпка и от квота за Олимпийските игри в Париж. За целта той трябва да спечели полуфиналния си мач в петък. Във вечерната сесия националът ни ще се изправи срещу бронзовия медалист от европейското първенство в Ереван Джъстин Ори (Великобритания).

Равносметката от днешния ден на Европейските игри за България е позитивна. Националите ни спечелиха три квоти за Олимпийските игри в Париж, дело на Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг). 19-годишният Радослав Росенов (63.5 кг) пък бе спрян по спорен начин на четвъртфиналите от европейския вицешампион и световен бронзов медалист Лаша Гурули (Грузия).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори