• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

БОК и БЧК обучават във Варна треньори по проект на Олимпийската фондация за бежанците

БОК и БЧК обучават във Варна треньори по проект на Олимпийската фондация за бежанците

Българският олимпийски комитет и Българският червен кръст стартираха днес обучение на треньори по проект „Спортен треньор+“. Инициативата се изпълнява съвместно от Олимпийската фондация за бежанците към МОК и от Психосоциалният център на Международната федерация на червения кръст. На събитието днес във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ присъстваха генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, г-жа Милена Сиракова, директор на Областния съвет на Българския червен кръст – Варна и доц. д-р Елеонора Танкова, зам.-ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

В днешното обучение се включиха над 30 треньори от 11 вида спорт от Варна и региона, които работят с бежанци и деца и младежи в риск. Преди това в Университета бе открита фотоизложба „От Париж до Париж“, посветена на предстоящите летни олимпийски игри във френската столица, която беше представена за първи път на 26 юни в Националната спортна академия „Васил Левски“.

 

Повече за проекта

 

По покана на Олимпийската фондация за бежанците (ОФБ), през месец декември 2023 г. БОК се присъедини към проекта „Спортен треньор+“ (SportCoach+), който ще се изпълнява съвместно от Олимпийската фондация за бежанците и от Психосоциалният център на Международната федерация на червения кръст. Партньори по проекта освен България чрез Българския олимпийски комитет и Българския червен кръст са Полша, Румъния, Чехия, Молдова, Германия, Украйна и Словакия. В своята реч пред участниците в Глобалния форум за бежанците, който се проведе в Женева от 13 до 15 декември 2023 г., президентът на МОК Томас Бах изрази благодарност към осемте държави, които подкрепят тази важна за комитета инициатива, чрез която се присъединяват към Глобалния ангажимента за спорт за приобщаване и защита, подкрепен от множество други държави и организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори