• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Председателят на БОК поздрави БФ Ски за успехите в Банско

Председателят на БОК поздрави БФ Ски за успехите в Банско

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до БФ Ски.

На световното младежко първенство по сноуборд, завършило преди дни в Банско, Тервел Замфиров и Петър Гергьовски спечелиха титлите, Александър Кръшняк взе два сребърни медала, а Кристиян Георгиев завърши четвърти. В класирането по медали българите се наредиха на първо място.

От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете огромната благодарност за миговете на гордост и национално самочувствие, които дарихте на милиони наши сънародници – се казва в писмото. – В момента притежаваме изключително силно и талантливо поколение.Сноубордистите спечелиха и трите наши отличия на олимпийския младежки европейски зимен фестивал преди два месеца в Италия.Тези значими успехи са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и медалисти своите идоли и своя пример за подражание.

Благодаря от сърце на всички състезателки, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по ски, която напоследък е пример за професионален подход, успешен мениджмънт и ефективност. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно световно ниво в белите дисциплини и точно за това отново ви поздравявам за начина, по който се развива българския ски-спорт в последните години. Впечатлени сме от професионализма, целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Отбелязваме и отличната организация на поредното голямо първенство у нас, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини.

Желая ви здраве, нови победи и медали, включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори