• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Сред посрещачите бяха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи огромни букети на двамата медалисти, родители, треньори и фенове на зимните спортове. Малко преди младите ни олимпийци, в България се завърна и друг наш световен ас в този спорт – Радослав Янков, двамата с треньора Георги Атанасов са за малко у нас
след успешните си стартове на паралелните гигантски слаломи в Канада и преди да се отправят за световното първенство в Грузия.

България спечели рекордните 3 медала на завършилия снощи в Италия олимпийски младежки зимен европейски фестивал. Досега бяхме отвоювали най-много по две отличия от едно издание, а сега младите лъвчета се завръщат с три медала – и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Останалите ни медалисти ще пътуват за други състезания или се прибират у нас с микробуси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори