• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по таекунодо

Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по таекунодо

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по олимпийско таекуондо. Над 2000  състезатели ще участват в турнира, който се провежда в хотел „Маринела“.

„За пореден път доказваме, че сме невероятни домакини. България се очертава като световен център на олимпийското таекуондо. Благодаря на Слави, че ме покани да бъда част от това мероприятие. Много съм щастлива, че съм тук, а и самата аз съм много силна жена и да съм в компанията на такива мъже и жени, за мен е чест и гордост. Стискам палци и им пожелавам успех. Дано спечелят олимпийски квоти за игрите в Париж следващото лято. Пожелавам догодина да чуем българския химн във френската столица. Само да са живи и здрави. Те доста дълго се подготвят, дано няма контузии и да си вярват“, каза в краткото си приветствие световната рекордьорка в скока на височина.

Президентът на родната централа Слави Бинев връчи на Костадинова специален плакет, а на актьорите Асен Блатечки и Калин Врачански почетни медали от световното първенство за кадети, на което България беше домакин през миналата година. Те, от своя страна, демонстрираха качества си в бойните изкуства, тъй като двамата са минали през школите по карате  и таекуондо.

Официални гости на церемонията бяха още заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове – генерал Чавдар Чернев, почетният председател на ETU и легенда на бойните изкуства – Гранд Мастър Парк Су Нам и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори