• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Стефка Костадинова: „Водещите ни състезатели и треньори трябва да работят повече със спортни психолози“  

Стефка Костадинова: „Водещите ни състезатели и треньори трябва да работят повече със спортни психолози“  

Световната рекордьорка в скока на височина, Янко Братанов и Иван Колев бяха гости на поредната среща във връзка със 100-годишния юбилей на българската лека атлетика

 

 

Две от легендите на българския спорт и президентът на БФЛА бяха гости на поредната среща, посветена на 100-годишнината на българската лека атлетика. Стефка Костадинова и Янко Братанов разказаха в пресклуб България ярки спомени от своите състезателни години, от начина, по който са постигнали европейски, световни и олимпийски успехи.

 

„Световният рекорд в скока на височина от 209 см е български, той е на всички наши сънародници и вярвам, че в бъдеще ще остане такъв чрез представянето на талантливи наши млади звезди. За мен е много важно водещите ни състезатели и треньори да работят повече със спортни психолози, особено преди и по време на големи турнири и първенства,“ заяви Костадинова, преди да коментира подготовката на българските олимпийци за игрите в Париж това лято.

 

На срещата с медиите бяха представени и възпоменателните медали за вековния юбилей на Царицата на спортовете у нас. Президентът на БФ лека атлетика Иван Колев запозна присъстващите с многото активности по честването на годишнината с кулминация през ноември и с амбициите на родната централа поизоставеният сега ст. Академик в кв. Гео Милев да бъде реновиран като бъдещ център за леката атлетика у нас. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на изтъкнатия треньор Христо Гергов, дългогодишен наставник на Янко Братанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори