• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

13-о място за биатлонската ни микс щафета на младежката олимпиада в Южна Корея

13-о място за биатлонската ни микс щафета на младежката олимпиада в Южна Корея

Българските биатлонисти финишираха на 13-о място в сингъл микс щафетата на зимната младежка олимпиада в Гангуон, Южна Корея. Рая Аджемова и Георги Джоргов завършиха само с един допълнителен патрон в стрелбата, на 4.32 мин. от шампионите от Франция.

В спускането с шейни Ангел Стефанов се нареди 21-ви, след като в първия манш бе 20-и. В шорттрека единствено Асен Гюров успя да преодолее ситото на квалификациите, но в четвъртфинала остана четвърти и не продължи напред. Соня Стоянова и Николас Тосков финишираха съответно на трето и четвърто място в своите серии и отпаднаха.

В отборния бордъркрос Иван Иванов и Андреа Коцинова не успяха да преодолеят квалификациите. Иванов финишира пръв при момчетата, но след това в надпреварата на момичетата Андреа леко се забави на старта и въпреки, че навакса доста до финала, в крайна сметка отборът ни не успя да се нареди сред четвъртфиналистите. Преди година Иванов и Коцинова спечелиха за България бронз в тази дисциплина на младежкия европейски олимпийски фестивал в Италия, там Андреа грабна и сребро в отборния гигантски слалом заедно с Тервел Замфиров.

Утре на олимпиадата в Гангуон ще имаме участие в шорттрека. Соня Стоянова, Асен Гюров и Николас Тосков ще стартират в спринтовата дистанция на 500 м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори