• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Георги Джоргов четвърти в биатлона на младежката олимпиада в Южна Корея

Георги Джоргов четвърти в биатлона на младежката олимпиада в Южна Корея

Андреа Коцинова се нареди осма в бордъркроса

 

 

 

Георги Джоргов остана на косъм от медалите в биатлона на започналите днес в Гангуон (Южна Корея) зимни олимпийски младежки игри. Българинът се нареди четвърти в индивидуалната дисциплина, като въпреки трите си наказателни минути от стрелбата финишира само на 40 стотни от отличията. Шампион е французинът Антонин Гай, пред норвежеца Щорм Вицле и словака Маркус Шкленарик. Веселин Белчински е 32-ри (6), а Николай Николов 46-и (9).  При момичетата най-предно класиране от нашите записа Рая Аджамова, наредила се на 19-о място (с 3 наказателни минути). Никол Кленовска е 37-а (4), а Ирина Георгиева 44-та (6). Титлата спечели чехкинята Илона Плехасова.

         

В бордъркроса Андреа Коцинова завърши осма. Българката премина отлично квалификациите и с трети резултат намери място сред полуфиналистките. В спор за място на финала Коцинова финишира трета и това я отпрати в малкия финал, където се нареди на крайната осма позиция в надпреварата. Златото бе за швейцарката Ноеми Видмер.  При момчетата Иван Иванов събра 14 т. в квалификациите и две точки не му достигнаха да намери място сред полуфиналистите. Шампион е Йонас Шоле от Франция.

 

В шорттрека Асен Гюров и Николас Тосков финишираха съответно пети и шести в своите четвърфинални серии и не намериха място сред полуфиналистите. При момичетата Соня Стоянова финишира пета в серията си и също не преодоля четвърфиналите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори