• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Младите „лъвчета“ се завърнаха със злато, сребро и бронз от фестивала в Словения

Младите „лъвчета“ се завърнаха със злато, сребро и бронз от фестивала в Словения

България посрещна младите „лъвчета“, които ни представяха на олимпийския европейски фестивал в Марибор. Още при излизането си на Терминал 2 на летище София участниците в родната делегация и призьорите бяха приветствани и поздравени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който благодари от името на президента на БОК Стефка Костадинова за спечелените отличия и пожела много бъдещи успехи на младите ни таланти.

Българските медалисти и техните треньори бяха поздравени на аерогарата и от Даниела Дашева, зам.-министър на младежта и спорта.

От Словения нашите се завръщат с три медала:  злато на гимнастика Йоан Иванов на успоредка, сребро на Радина Величкова в скока на дължина и бронз на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Наред с това призови класирания записаха: две четвърти места в гимнастиката (на Йоан Иванов на халки, плюс на Давид Иванов, Йоан Иванов и Любомир Станоев в отборното), три пети места (на Емил Вълчев и на Надие Жаафар в джудото,
както и на Петя Бозукова в тройния скок), шесто място за Давид Иванов на кон с гривни. Специалистите отбелязват, че за разлика от предишни години, сега България участва с неголяма делегация и само в три спорта на олимпийския фестивал в Марибор.

На летище София тази вечер младите български спортни таланти бяха посрещнати с цветя, знамена и транспаранти. Най-голям интерес предизвикаха шампионът Йоан Иванов, медалистките в атлетиката Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова, както и техните треньори.

Олимпийският младежки фестивал в Марибор събра над 2400 участници от 48 държави, които се състезаваха в 11 спорта. Следващото 18-о лятно издание на форума ще бъде през 2025 г. в столицата на Северна Македония Скопие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори