• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Стефка Костадинова напътства Тихомир, който донесе първа победа

Стефка Костадинова напътства Тихомир, който донесе първа победа

Олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов донесе първа победа на България на Европейското отборно първенство от Втора лига в Хожув (Полша). Турнирът е в рамките на Европейските игри, а по пътя до титлата Тихомир бе подкрепян и напътстван директно от световната рекордьорка в тази дисциплина при жените Стефка Костадинова.

Председателят на БОК бе неотлъчно на трибуните по време на скоковете и непрекъснато даваше съвети между опитите на българина, който в момента тренира при изтъкнатия специалист Георги Помашки.

Тихомир спечели с 224 см, толкова имаха и останалите медалисти – сребърният Славко Стевич от Сърбия и бронзовият Олех Дорошчук от Украйна.

Олимпийската шампионка на карате Ивет Горанова стигна до мача за златото в кумите 55 кг, където по-късно днес ще срещне добрата си познайница Анжелика Терлюга от Украйна. По пътя до финала българката срещна последователно Мадина Садикова от Азербайджан победа с 3:1, Дженифер Уорлинг от Люксембург 0:0, Мария Кернер от Полша победа с 9:0 и на полуфинал туркинята Туба Якан.

В спортна стрелба Антоанета Костадинова се нареди шеста на 10 метра въздушен пистолет със 196.2 т. във финала, шампионка е Клаудия Бреш от Полша. С 566 т. в пресявката другата ни представителка Мирослава Минчева остана извън финалите. В същата дисциплина при мъжете Самуил Донков събра 576 т. в квалификациите и не се нареди сред първите осем, стрелящи за златото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори