• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Стефка Костадинова и Белчо Горанов сред гостите на игрите в Полша

Стефка Костадинова и Белчо Горанов сред гостите на игрите в Полша

Председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов бяха сред официалните лица на стадиона в Краков по време на тържественото откриване на Европейските игри в Полша.

Церемонията постави началото на третото издание на мултиспортното събитие, което ще продължи до 2 юли с участието на над 7000 състезатели от 48 държави.
Знаменосци на българската делегация по време на дефилето на нациите бяха кануистът Ангел Кодинов и състезателката по спортно катерене Юлия Керемидчиева.  Междувременно министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изпрати специално послание до всички български участници в игрите с пожелание за успех и достойно представяне.

Във втория ден от игрите България спечели две трети места в лекоатлетическите стартове от втора дивизия на континенталната отборна надпревара. Божидар Саръбоюков се нареди трети в скока на дължина, 18-годишният възпитаник на Димитър Карамфилов регистрира резултат от 7.78 метра в последния си шести опит и така намери място сред първите трима. Саръбоюков, който е четвърти в тази дисциплина от Европейското
първенство в зала в Истанбул тази зима остана само на 3 сантиметра от личния си рекорд на открито, който е 7.81 м от по-рано този месец.

Трето място и за Александра Начева в тройния скок. С постижението си от третия опит 13.67 м българката записа най-добър личен резултат за сезона и се нареди сред Топ 3 в турнира. 14 стотни от секундата не достигнаха на Станислав Станков да се нареди сред първите трима в бягането на 110 м с препятствия. С 13.94 сек. той остана четвърти.

Кристина Борукова финишира първа в по-слабата серия В от бягането на 400 м с препятствия, а резултатът й 58.98 сек й отреди шеста позиция в крайното класиране. Останалите ни атлети се наредиха извън челните шестици на дисциплините, в които участваха днес. В края на втория от трите състезателни дни с 207 т. България запазва деветото си място в отборната надпревара на втора дивизия на континенталната атлетика, само първите три отбора се класират за елитната група.

В артистичното плуване с резултат 144.4315 т. деутът Далия Пенкова и Саша Митева зае в свободните изпълнения последното 12-о място, които им осигурява класиране напред, утре са финалните изпитанията за техника.

С пето място в серията си Веселин Вълчов и Ангел Стоянов намериха място сред полуфиналистите на двойка каяк 500 м, но там се наредиха шести и утре ще гребат във финал Б.

На падел двойката ни Васил Младенов и Кирил Димитров отстъпи в 16-финалите пред испанците Гарсия/Родригес.

По-рано през деня председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов окуражиха част от българските спортисти при посещението си в олимпийското село.

Утре, в третия ден от Европейските игри, България ще бъде представена в спортовете лека атлетика, кану-каяк, артистично плуване, карате и спортна стрелба.

––
Фотосите са осигурени от Българския олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на Европейските игри в Полша, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Любомир Асенов – LAP.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори