• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Второ и трето място за атлетите в първия ден на Евроигрите в Полша

Второ и трето място за атлетите в първия ден на Евроигрите в Полша

Второ и трето място спечелиха българските представители на започналите в Полша трети Европейски игри. В отборния лекоатлетически турнир на втора континентална дивизия Иво Балабанов се нареди втори в бягането на 3000 м с препятствия.

26-годишният атлет финишира с най-добро лично постижение за сезона 8:47,69 мин., пред него бе само шампионът Ищван Палковиц от Унгария с 8:43,82 мин.

В тройния скок европейският шампион за юноши до 18 г. Лъчезар Вълчев се нареди трети с 15.57 м, победител е украинецът Владислав Шепелиев с 16.67 м.

Пето място записа Евгени Енев в овчарския скок с 5.20 м, преодолени от третия опит.

С лично постижение за сезона Милица Мирчева се класира 7-а в бягането на 5000 м, резултатът й е 15:47,58 мин. Седмо място и за Иван Иванов на 800 м с личен рекорд 1:49,33 мин.

На 400 м Дева-Мария Драгиева финишира първа в серията си с личен рекорд 53,36 сек., но в другата серия седем атлетки бягаха по-бързо от нея, което й отреди осма позиция в крайното класиране.

Останалите ни атлети се наредиха извън челните осмици, а днес нямахме представяне в други спортове. След първия ден в атлетическия турнир на втора дивизия България е на 10-о място с 99 т., толкова има и Словакия, която е на девета позиция.

Днес на Европейските игри българското участие продължава със стартове в лека атлетика, артистично плуване, падел и кану-каяк. Снощи в Краков се състоя и официалното откриване, на което присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори