• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Учителите и учениците в село Арчар честваха Швейцарските учители, Олимпийските ценности и прославата на Българската писменост

Учителите и учениците в село Арчар честваха Швейцарските учители, Олимпийските ценности и прославата на Българската писменост

Залата на народното читалище в село Арчар бе изпълнена с жизнерадост и вдъхновение от ученици, родители и учители, които въпреки последиците от дъжда, представиха невероятен спектакъл, изявил благородните ценности на спорта, идеята за усъвършенстването и пътя на просветеността чрез изявата на младите участници.

Празникът бе открит с топли и мъдри слова от директорката на училището госпожа Ширин Шахин, а участниците и родителите бяха приветствани от главен експерт в РУО Видин Цветанка Червенкова.

Тържеството бе открито с Олимпийската клетва и една блестяща художествена композиция изобразяваща Олимпийските символи, на фона на Олимпийския химн, подготвена от всеотдайната учителка г-жа Гацка Дочева.

Последва изявата в жизнерадостните игри и състезания на най-малките участници, които изпълниха залата с много радост и веселие.

Учениците от прогимназията и гимназията бяха подготвили богата литературна програма с ярко очертано родолюбиво послание чрез поезията и заветите на Вазов, Ботев, Левски, Паисий. Програмата на големите ученици бе подготвена от учителя по физическо възпитание Иван Николов.

За своята достойна изява всички участници бяха наградени от компетентното жури от преподавателите в училището.

Проф. Лозан Митев, представляващ Българския олимпийски комитет и Националната спортна академия „Васил Левски“, изказа огромна благодарност към децата и учителите, като подчерта огромното значение на възпитанието и опазването на младото поколение чрез моралните ценности на хуманизма и емоционалното приобщаване на младото поколение към знанието и просвещението.

След тържеството проф. Митев посети Средно училище „Христо Ботев“ за да се запознае с условията за работа на учителите и в конструктивен дух, съвместно с директорката г-жа Ширин Шахин и обсъдиха идеи и възможности за съвместно сътрудничество между училището, БОК и НСА „Васил Левски“.

Бе договорено, по време на 42 сесия на Националната олимпийска академия през октомври 2024 г., делегация от учители от СУ „Христо Ботев“ в село Арчар да представят своята дейност пред този значим национален педагогически форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори