• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Гимнастикът Йоан Иванов е 4-ти, джудистката Жаафар е пета

Гимнастикът Йоан Иванов е 4-ти, джудистката Жаафар е пета

Само 33 хилядни не достигнаха на гимнастика Йоан Иванов да грабне бронза във финала на халки от олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. Българинът се нареди четвърти с 13.133 т., а третият Диего Вазола от Италия се качи на почетната стълбичка с 13.166 т.

Шампион с 13.666 т. е арменецът Хамлет Манукян. С 12.866 т. Давид Иванов се класира на шесто място във финала на кон с гривни, златото и тук бе за арменец – Мамикон Хачатраян с 13.966 т.

В джудото нашата представителка Надие Жаафар стигна до полуфинал в кат. 70 кг, след победи над финландката Исла Еркила и над нидерландката Ксане Ван Лиюф. В двубоя за класиране на финала Жаафар отстъпи пред Джубия Маршак от Великобритания, а след това загуби и директния спор за бронза от австрийката Джаел Вернерт, което й отреди пето място в крайното класиране. В кат. над 90 кг Димитър Куртаков отстъпи в първия си двубой пред чеха Мартин Седлак, който загуби следващата си среща и не можа да
изтегли нашия представител към репежаш.

С личен рекорд от 12.59 метра Петя Бозукова се класира пета във финала на троен скок, титлата спечели италианката Ерика Сарачени с 13.42 метра. Също с лично постижение от 67.19 м. Димо Андреев се нареди седми в хвърлянето на чук, шампион е унгарецът Армин Шабадош със 78.92 метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори