• Международен олимпийски комитет
  • Европейски олимпийски комитети
  • Париж 2024
  • Гангоун 2024
  • BG Team
БОК
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Втори медал за младите таланти от феста в Марибор

Втори медал за младите таланти от феста в Марибор

България спечели още един медал в последния ден на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В скока на височина Ирен Саръбоюкова грабна бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см.

Българката скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см.

Веднага след награждаването Ирен бе поздравена по телефона първо от председателя на БОК и световна рекордьорка в нейната дисциплина Стефка Костадинова. В тройния скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

Бронзът на Саръбоюкова е втори медал за България на фестивала в Словения след среброто на Радина Величкова в скок на дължина.

В джудото смесеният ни отбор стартира с победа 4:1 над Естония, но после отстъпи с 3:4 пред грузинците, които се надяваме да ни изтеглят към репежаш след полуфинала им със Словения.

В спортната гимнастика предстои финал на последния ни участник, по-късно днес Йоан Иванов излиза сред най-добрите 8 на успоредка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ партньори

БОК партньори